Alla inlägg den 3 april 2009

Av wettergren - 3 april 2009 10:23

 Så hääär fin blev min tunga efteråt

Så  kom dagen som vi väntat på med blandade känslor hela familjen. Förväntningar att framförallt Freyas amning skulle bli effektivare och därmed längre nattsov. De långsiktiga positiva effekterna är hopp och förväntan om förbättrad tungmotorik, effektivare svälj förmåga och därmed jämnare funktion i käkleder och kranium. På ren svenska - förbyggande syfte för optimal talutveckling, skall utveckling och öron dränering.


Vår tid var klockan 11 på Fredag förmiddag och pappa Henric var ledig från jobbet och var chaufför och stöttepelare. Goda råd och homeopat "remedies" hade vi fått från Dr Sharon i USA så vi var redo om än dock lite nervösa som föräldrar.


Mamma Annica sa, att efter sin upplevelse med Freya i Bangkok i slutet på förra året, har hon accepterat att föräldrarollen innebär att vara lugn inför sin bebis vare sig man känner sig lugn eller inte. Insiktsfullt eller vansinningt... vem vet, men det kändes nog rätt skönt att veta att det var viss klokhet mitt i bland all nervositet.


Dr Laurie Kobler, tandläkare och oral kirurg, var professionell och lugnande och efter en bedömning och lokal bedövning var vi redo.


Freya var vansinning över att ligga på rygg OCH vara fast hållen samtidigt. Inte den bästa starten men så var det. Fick oss som föräldrar att inse hur lugn och glad Freya är som person,då det är så otroligt sällan hon blir upprörd. När hon blir upprörd dock, då är det ett sant lejon raseri. Tack och lov går de över fort men jobbigt för både Freya bebisen och dess föräldrar.


Med vansinning och lokalbedövad Freya skred Dr Laurie till verket och gjorde ett snabbt "snitt" med lasern genom den lilla, lilla skinn biten under tungan - frenulum. Ytterligare ett " snitt" gjordes under tungan på dess högra sida.


Som Freyas mamma kändes det som en evighets procedur (och naturligtvis för Freya också!) och att det kom mängder med blod. I själva verkligheten  tog snitten 2-3 minuter med  ca 1/2 tsk blod.


Freya fick Acanate homeopat piller mot chock och inflammation och Arnica mot svullnad och värk direkt efteråt och en mycket välbehövlig amnings stund så hon fick lugna ner sig och vara  fri ochupprätt igen.


Sympati tårar från sina föräldrar naturligtvis. Inom en kvart var stora smajlet tillbaks, tårarna torkade och familjen på väg mot välbehövlig lunch.


Freysan hade ett rätt jobbigt dygn efter lokal bedövningen släppte, öm helt klart och förvirrad hur hon skulle amma med sin nya frigjorda och längre tunga samt trött från den stora känsloanspänningen efter fasthållning och ingrepp. Jobbig natt för mamman som erbjöd amning till en bebis som ville amma men inte kunde. På lördag eftermiddag var ammningstakten återställd och skillnaden var enorm.

Från att ha vart tvungen att ta täta pauser och sitta upp och hämta andan under ammning så var det nu ett lugn över processen och inget paus behov. Fantastiskt skönt för oss bägge.


Det tog nästan en vecka innan våran Freysa var helt tillbaks  "i sig själv". Lek stund med Kaizen var ok men inte riktigt lika skoj så veckan spenderades mest hemma och med mycket vila.

 


Tack för all hjälp och omtanke från våra vänner världen runt i samband med Freyas tung process.

Kramar från ranchen med mamma Annica vid tangentbordet

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards