Alla inlägg den 31 juli 2009

Av wettergren - 31 juli 2009 06:15


 

 Grattis på ett års dagen lilla Freya.


Det känns som en mikro sekund sedan pappa och jag tog oss iväg lätt förundrade till Hornsby sjukhus och 48 timmar senare kom hem med dig och ett ärr över magen.


I den stunden förändrades våra liv för alltid och vår förälskelse i dig hade bara sett grynings ljuset på en kärlek som vuxit, och växer  sig starkare för varje dag som vi får dela med dig.


Ingen berättar hur livet förändras när en liten filur som du själv kommer in i ens liv. Ingen förklarar för nya pappor att de hamnar på undantag en ganska lång stund för mammor och bebisar är så uppe i varann den första tiden. Ingen förklarar för mammor att rutiner alltid ändras och att den perfekta mamman och den perfekta bebisen inte existerar.


Pappa och jag har fått komma till dessa insikter alldelens själva. Med din guidning, vår egen intuition och en massa erfarenheter under det gångna året. Samtidgt som det här är din första födelsedag så är det också vår familjs första födelsedag också. Jag är så tacksam för allt du lärt oss Freya Yindi, alla insikter som vi kommit till om oss själva och varandra tack vare dig. Trots sömnbristen och känslan av att ha åldrats ett sekel på ett år så är jag och pappa så tacksamma så för att du kom in i våra liv när du gjorde, och för det du bidragit med och givit oss under det här året. Även om mamma gått på glödande kol några gånger så var det en liten prestation i jämförelse med första året som förälder. Tack kärleksbarn.




Firandet av din första födelsedag började i traditionell stil med födelsedags bricka på sängen. DU var fantastiskt animerad när pappa kom in och sjöng "Ja må hon leva" med levande ljus. Vi fick känslan att vi hittat rätt och att du helt klart tycker att man ska börja alla dagar med bricka, sång och ljus. Helt klart god tanke Freya.




Du får fantastiska presenter från far - och morföräldrar, vänner och bekanta i England och från morbror Gurten. Kläder, böcker, kritor, mockasiner och ett halsband. Du blir så glad för allt och vi är tacksamma för allas omtanke för dig.




Din present från mig fick du i början på Juli, en hel "make over" av ditt rum. Nya byrålådor, förvarings lösningar, bygg klossar och en myshörna med MASSSOR av färgglada kuddar. En haj ör naturligtvis ett måste.

Kuddleken älskar du så varför vänta en månad med att ge dig den gåvan.


Pappa lyckade få tag på jättelego en stor låda full åt dig också så den kreativa delen matchar mys delen i ditt rum.


Morgon rutinen tar över och vi har justeringstid hos Melanie på förmiddagen. Du träffar en massa patienter som följt dig under mammas gravidiet. De blir så glada att träffa dig och du gör "blyger", inte likt dig men en god akt. :)

Anne i receptionen ger dig ett paket. En rosa tröja och en kjol, jättefina.


Vi träffar Mel, får våra justeringar och kliver sedan ut i solen. Åker vidare till Annette för social träning inför kommade lördag när du får vara hos dem själv. Lammpuré till  födelsedagslunch och en mysig promenad i parken med Annette. Vi fikar på Annettes uteplats och du påtar i deras rabatter, beundrar marsvinen och leker med stenar. Det ser ut som om du har en förträfflig födelsedag.


Vi tuffar hem för eftermiddags rutinen och gör smaskig oxfilé med sötpotatis och gröna bönor. Mumsigt tycker du.

Pappa ger dig ett födelsedagskort som har ett presentkort på en semester resa till Hamilton Island , och du behöver inte åka själv, vi följer med. Vilken tur! Och vilken present pappan!




Trött ettåring somnar ovaggad och välfirad. Mera kalas på söndag!!


Från tangentbordet - mamma Annica

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards