Alla inlägg den 29 januari 2011

Av wettergren - 29 januari 2011 05:30


  


Så har det då hänt. Jag har kissat på toaletten för första gången i mitt liv. Med lite uppmuntrande ord och löften om en godis blev det rätt lätt att välja den här tjusiga porslins anordningen framför den fina välmanikerade gräsmattan.

Jag får till två toalettbesök innan vi far iväg på en liten tur till Ubud igen.


Mamma och pappa är stolta och jag skiner som en sol. Vi firar med fika och en jordgubbs cheescake på Starbucks. Jag äter upp jorgubbarna på toppen och mamma får den mindre mumsiga cheescaken under jordgubbarna. Pappa tar en choc chip cookie. Tänk att toa träning kan vara så.... underskattat.

  



Ubud är förhållandevis lugnt I dag. Temperaturen är lagom varm och det är lagom fuktigt. Vi tittar i affärer och shoppar lite fina "pärlor". Halsband och armband, nya sandaler till pappa och 23 klänningar till mig med alla färger, mönster som någonsin designats i textilens historia.


Lunchar på ett Tropiskt cafe. Jag får "hips" (chips - pommes frites) och korv. Är helt nöjd med bara hips faktiskt, och apelhin juice.


  



Sen tar mamma och pappa fisk pedikyr till efterrätt.

       


De sitter med fötterna i 10 minuter var i varsitt akvarium och láter

de små fiskisarna mumsa i sig döda hudceller och annat smaskigt för små fiskar. Yucky tycker jag!

Jag låter unicorn pröva och prövar själv  med fingret.

  




Fascinerande upplevelse helt klart för  oss allihopa.


Härlig dag, massor av nya intryck och en ny hilm - Ice Age 4.... Visar sig bara vara trailers. Men musen med nöten är riktigt skoj faktiskt.

Sá trött sá jag gráter när mamma badar mig och stoppar mig i säng.


Äventyrsresenären Freya

-----


  Här fár Ecka, en av vár villa personal, leka med skäck hästen. Och det är en svárkvalad  och avundsvärd position.   

Ecka och Ayu - vár fantastiska kock - fár en introduktion till "horsemanship" och Flicka 1 pá samma gáng. Ayu fár senare lána Aprikos hästen, medans mamma och pappa njuter av sin Nasi Goreng, kyckling samosor och stark jordnötssás.


Semestern börjar sá lida mot sitt slut. Freya har vuxit enormt socialt under tiden pá Bali. Frán en reserverad tjej som inte vill säga hello eller good morning har desssa fraser och artighets utbytelser sá sakteliga börjat fá en regelbunden plats i hennes vokabulär. Notera regelbunden, inte konsekvent. ;)

"Thank you, bye bye" har dock funnits i teckenspráksform redan innan hon började prata sá den frasen gár per automatik i alla lägen.


Viljan och självständigheten tar sig áterigen nya och mera avancerade former som är báde páfresatnde och utvecklande i mitt och Henrics föräldraskap.

Hur stöttar man sjävständghet och problemlösande logik i sitt barn utan att för den skull bli överkörd och slutkörd själv?


Freyas "bye, bye hee you hoon" lek, där hon gár till jobbet eller nágon annastans börjar ta ut svängarna och hon vágar sig utom synháll korta stunder, kommer tillbaks och är jätte lycklig över sitt mod och sin bedrift.

Hon är väldigt inkluderande av sin familj, alla máste vara med, alla fár smaka (om det inte är glass och under förutsättningarna att hennes bit är störst!!) och ingen fár lämnas utanför.

Hästarna är fortfarande den mest använda leksaken av alla. De turas om att sova i sängen med henne. Vi fár ha en acceptabel kvot pá hästar i sängen, annar fár Freya inte plats.

Flicka filmerna är klara favoriter. Flicka 1 som inköptes här pá Bali har nu gátt om Toystory 3 och den kan vi lugnt visa 6 ggr dagligen om vi vill...


Under Sanur vistelsen tittade vi pá Toystory ett par tre gánger under 9 dagars tid. Det var andra aktiviteter, dagliga strand promenader och annan set up i boendet.


Här i Ubud är det bara vila och lugn som härskar sá platt tv´n och DVD spelaren har fátt en nyrenässans som gett föräldrarna utrymme för nágra middagar som nästan kännts som pá tu man hand samt gemensam solstund i solstolarna vid poolen. Föäldrarna är evigt tacksamma för Flicka som en bra balans i poolandet, lilla promenaden bland risfälten för att besöka ankorna som bor där, grässpringning, hästhoppning, sänghoppning, kexpaus, kuddmys i kuddtornet, rita och mála naglarna, plocka gräs (om faktiskt är ägg), leka med kissemissarna och bygga med stenar samt läsa lite böcker och gosa under en liten fruktstund.



Vár oro över allt vatten här i villan har stillats av en otrolig förnuftighet hos en liten dam. Vi har matat guldfiskarna tillsammans och hon vet och förstár att det gör vi tillsammans och absolut inte ensam. Poolen är samma sak och vi förundras över hur självklart det är för henne att inte bryta de fá regler som implementerats. Kanske det är därfor - för att reglerna är fá, och rätt lätta att komma ihág? Eller att det finns sá otroligt mycket annat att engagera sig i? Vem vet. Nyfiken är Freya av naturen men har aldrig vart nágon som skall "pá och röja" med saker, höjder, vatten, skáp, ládor, knappar, sladdar etc etc. En välsignelse isig, men som säkert tar en annan uttrycksform tids nog. :=)

Reflektions kramar fràn Freyas mamma - direkt frán guldfisk dammen, det är där kontakten till datorn kan kopplas in.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards