Alla inlägg den 7 september 2009

Av wettergren - 7 september 2009 20:33

Guud vad pappan  längtar hem till solen och sina söta ranchbrudar.

Vilken tur att mamman är så bäst att blogga så att pappa kan titta på jättefina bilder och läsa lustiga historier om de spännande dagarna downunder.

Idag packar pappan väskor och bestämmer sig för att prova pizzan på Viking. Pappan har provat samma pizza på 3 olika pizzerior och ämnar nu att kora Sandvikens pizzahak av dom tre utvalda (näe .. han har inte mkt till liv på kvällarna den där pappan)

De lyckligt ovetande pizzeriorna om den här hedervärda tävlingen är: Verona, Monroes och Viking.


Titta så fin den blev med skinka och räksmaker ..


... men tyvärr den klart sämsta.

Grattis Pizzeria Verona till priset för bästa pizzeria i Sandviken.


På beställning passade pappan på att handla kokosprickar till mamman.

Han hittade dessa fina smaker på lösvikten.

 


Nu måste pappan packa vidare.

Som det ser ut så lär pappan få vaccum packa kläderna för att få plats med allt. En massa kärlekspresenter väntar från hela kära släkten i Sverige.

Vi ses snart  :) 

Kramar

Pappan



Av wettergren - 7 september 2009 11:40


 Hej igen,

idag är det måndag och jag har med mycket stöd och påhejjningar från mamman fört skeden in i munnen idag!! Flera gånger, både med gröt och annat., alldeles själv. Jag är otroligt nöjd med mig själv.

 



 Först laddar man med att röra i gröten, det har mamma och jag tränat på i 2 veckor nu och jag är ett ess. Det går åt minst två skedar till varje målid dock, ochh mamma tycker det är helt ok. En som hon matar mig med och en som jag rör runt och övar motoriken med.


 



 Det är otroligt viktigt att fokusera så man får rätt tugga på skeden liksom.


 


Och där satt den!!!


Mamma var lite tårögd faktiskt och jag sken som en sol. Man heter ju inte Yindi för inte.


Efter grötfrukost och fantastiska bedrifter i ätande och bordsskick tar vi oss an projekt nummer två. Mamma har bestämt att idag skall min säng flyttas in i mitt rum och jag skall flytta med den. Mamma förklarar det hela väldigt logiskt och bra så jag tror att jag fattar.


Vi värmer upp med att bygga torn, kramas och leka med klossar.


Det blir himla traumatiskt faktiskt när hon tar fram dammsugaren. Den gillar jag absolut inte. Huh vad den låter illa. Till slut sitter jag på mammas arm och hon dammsuger mitt rum. Ok.


Tillsammans får vi ut spjälsängen ur föräldrarummet och in i mitt rum. Känns lite konstigt och vi måste amma en stund i myshörnan bland nallar, kuddar och hajen innan vi bryter för lunch. Jag får squash och linssoppa med vitlök och amaranth pasta. Hur mumsigt som helst. Jag älskar när det är vitlök i. Jag får in några bra sked moves helt klart och vi fnittrar i kapp mamma och jag, äta får en helt annan mening när man kan göra det själv med sked.


Utrymmet som upptogs av min säng  är nu en utmärkt yta för att bygga med klossar har jag upptäckt. Det var en bra ide det här med att flytta min säng, nu kan jag ju vara i sovrummet och leka istället för att sova.

Good thinking! 


Sen är det dags att provsova nya läget på sängen och det är faktiskt mer att titta på i mitt rum så jag är lugn och go och mamma klappar mig på huvudet i 30 sekunder och sen somnar jag. Sover som en gris i 2 timmar och sen vaknar jag och är lite kall. Då har mamma också sovit middag så hon tar upp mig och  jag får komma ner i hennes säng under duntäcket och så ammar vi och sover en stund till. Himmelskt!


Morgonen bjöd på mulet väder och nu på eftermiddagen klarnar det lite och det blåser lätta vindar. Vi hänger på altanen och äter mellanmål. Frukt blir det. Jag har en ny favorit och det är äpplen. Mandarinomanen inom mig har ledigt ett tag. Vi sitter vid mitt bord och har det jätte trevligt. Jag ritar lite, prövar att rita på altanen men det säger mamma på skarpen att man inte får. Hmmm, tycker det är tjusigare med orange än grått. Vuxna...


Mr Mallard kommer och tömmer slamtanken som ligger under altanen. Mamma och jag äter frukt och tittar på. Vi är inte vana att ha underhållning till mellanmålet, rätt trevligt. Han hade stukat foten och haltade hemskt. Mamma gav honom av våran Arnika så han inte skulle behöva ha så ont, han blev jätteglad. Jag med, jag vet hur bra Arnika är när man har ont när man har slagit i något. Min läpp är tillbaka i normal storlek igen tack vare Arnikan jag fick i går efter min "face dive".


Vi tar en tur med vagnen också och nattar Magic på vägen in. Jag är hungrig som en varg och äter två hela pannkakor till middag. Bra med pankisar för de kan jag äta helt själv med vänsterhanden samtidigt som jag viftar på till mamma med den högra att steka på lite flera.


Vi badar och läser Little Wombat och jag känner igen Frog, Mole och vi räknar myrorna. Tänk att det blir 8 myror varje gång vi läser. Helt fantastiskt.


Mamma lägger mig i min nya Ior flanell pyjamas och jag somnar jättefint som om jag alltid sovit i egen säng i mitt rum....


Zzzzzzz


Freysan




















Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards