Alla inlägg under januari 2011

Av wettergren - 11 januari 2011 11:27


Unicorn ären  riktigt bra kompis skall ni veta. Inget bök i sängen och inget gnäll. Vi morgon gosar och tar en tur i galopp runt huset innan frukost.

Idag har mamman administrationsdag vilket betyder att jag gör mitt pappersarbete och hon gör sitt.

Jag ritar och málar i Ateljé kakaduans inomhus filial. Mamma sorterar kvitton, mumlar om revisorer och ringer telefonsamtal.

Efter en timme eller så gör vi oss redo och går till Ollies för proviantering inför muffinsbakning efter lunch.


Choklad och bakformar skall vi handla.

Jag håller dem själv och scannar dem fint i själv utcheckningen. Mamma får betala. Packar ner varorna ömt i Barbaväskan från mormor och styr kosan hemåt. Snabb smörgås och yoghurt lunch innan vi skrider till verket.


Måste provsmaka chokladen, sockret och smöret. Allt ok och får tippas ner i Helga. VI blandar och fixar och det smakar gudomligt. Jag sätter ut de fina formarna och mamma klickar ner smeten.


Slickar skålen och tar sedan ett ärevarv med hästis och unicorn samtidigt. Precis som Stacey Westfall på youtube med två hästar samtidgt i galopp utan sadel och träns!



Så här tjusiga blev de!

  

Mamma och jag dricker te och äter muffins och jag får klistar för första gången

I mitt liv. Himmelskt.


Det har vart regnskurar hela dagen och jag tajmat in mina små turer ut på gräset med uppe hållen. Det är ett till uppehåll och vi åker till banken i Galston. Unicorn hänger med och vi ritar fina teckningar till mamma medans hon gör det hon nu gör.


Jag får titta lite på Toystory medans mamam lagar middag. Jag ropar att hon skall komma och titta med mig och det gör hon. Himmelskt mysigt i hoffan!!

Vi gosar och hejjar på Woody och Jessie när de hoppar ut ur planet. Härliga tider.


Mindre himmelsk upplevelse idag är den vegetariska frittatan som mamma bjuder på till middag. Det tar en timme och mycket gny och gnäll men sen är iallafall tallriken tom och jag får en glass.


Helt enkelt jättetrött är jag när det är hovdags.


zzzznarkningar från Freya




Av wettergren - 10 januari 2011 10:45

Vilken dag!!!


Mamma och jag dricker te hos Vanessa och Caleb, kul att ses efter sá mánga veckor av julande och sánt . Lämnade inte mamma en sekund, kul att hälsa pá men vill inte stanna själv.


Sen áker vi till Theoni och mamma blir justerad. Jag leker med alla djuren och kör bil på väggarna och uppför mig exemplariskt.

Mamma har lovat att vi ska åka kana och hoppa studsmatta efteråt...


Det betyder bara en sak - vi ska åka till Toy Libraray!!


    


Toylibrary är ett leksaks låne ställe som vi åker till allt som oftast. Man kan vara både ute och inne och det är inte så mycket barn som det ofta är på Lollipops. Kort sagt, "I love it"!


Idag är det ännu bättre än vanligt för vi hittar en UNICORN!!!! Ohhhh , jag är i sjunde himlen och det verkar enhörningen vara också. VI rider fram och tillbaka och hoppar i bollarna ihop och mamam säger att jag får låna hem den. Ohh, lycka!


Enhörningen får följa med i kundvagnen på shoppingturen på övervåningen, i bilstolen och till James där vi träffar pappa senare på eftermiddagen för att få en massa bra homeopat preparat att ha med till Bali.

Enhörningen och jag ritar på golvet hos James och mamma och papap pratar på.


Vi kommer hem och Enhörningen får träffa svarta hästen (Hästis) och Pegasus och slappna av lite ute i gräset.


Fullkomlig avslutning på dagen är mammas pesto med dinkel tagliatelle. Jag är huuur hungrig so helst. Sen duschar mamma och jag, säger godantt och läser om kängrun, ormen, sammetsmasken och pussmusen. Unicorn Hästis och Pegasus ligger bredvid mig i sängen.


Oh vilka drömmar vi har tillsammans


Freya - enhörningsryttare













Av wettergren - 9 januari 2011 10:00

  

Idag är det Söndagsmatiné på gång säger mamma och pappa.



Jag vill helst titta på Toy Story hemma i Soffan men de lovar popcorn så det kan ju kanske vara en god idé att följa med.


Vi åker till Hornsby för att se Tangled 11.40 Det är Disneys tolkning av Rapunzel med långa håret.


Jag får en extra pall att sitta på i min biofåtölj mellan mamma och pappa och gillar läget skarpt. Popcornen är mumsiga och reklafilmerna och alla trailers är fantastiskt mysigt på så stor ruta.


Sen börjar det!! Mamma och pappa har på sig solglasögon i mörkret, hur knasig får man vara. Jag får ett par och vägrar blankt.

Filmen är bra. En stor vit häst/unicorn är med och han är riktigt bra. Långhåriga flickan och alla de andra är helt ok också. När det är 10 minuter kvar är jag lite kliig i benen. Mamma tar med mig längst bak och säger att vi får gå ut om jag behöver springa... Nääää, det var ville jag ju inte riktigt.

Sitter hos pappa tills det är slut och Rapunzel blir korthårig, gifter sig med Eugene och flyttar hem till slottet i kungadömet.


Slutet gott allting gott.


Freya - bio buff

Av wettergren - 8 januari 2011 09:05


Efter mycket regn är sommaren tillbaks igen.

Mamma och jag himmar i poolen på morgonen, friskt och härligt. Vi himmar flera längder och hoppar och plaskar. Himla mysigt.

Jag är riktigt inne i min pottränings rutin nu. Tredje veckan med konsekvent gräsmatts kissning. Mamma känner sig som om hon har en hundvalp. Det är ju så mysigt att stå och strila i gräset. Pappa har tränat mig bra.


VI har lite mamma och pappa ärenden till Pennant hills idag. Jag tittar på Toy Story (!) och mamma och pappa pratar. Får choklad - najs!

Vi tar eftermiddagsfika på T2 i Hornsby. Tittar på hiphop dansare ute på torget och dricker babycino och mumsiga scones med hylt och grädde.


Pappa handlar ett super avancerat staffli på order från faster Camilla och hennes familj i Kristinehamn. STORT platt paket som får åka med hem till huset vid kanan. Spännande.


Det är runt 30 grader varmt ute på eftermiddagen och jag hinner smyga in en kort sov i bilen bakom mina solglasögon på vägen hem. Mamma lyckas på något finurligt outgrundligt vis distrahera mina heta önskningar att titta på Toy Story 3 (igen!!) till att med energi och fullt engagemang göra rent Magic´s träns.

Mammor....


  



 


Jag smörjer in en hel tygel, huvudlaget, käkremmen, mammas axel, mammas fötter, mina händer och mina fötter. Blir fantastikt bra. Sen kastar vi oss i poolen för lite svalka medans pappa skruvar ihop staffliet.




  Välkommna till utomhus ateljén "Kakaduan"

Här ritar jag en kakdua i blá tusch pá whiteboard.  



    

Och vid sidbyte pá själva stafflit gör jag en blandad stilistisk blomster serie i krita pá krittavla. Tusen tack Camilla, Jonas, Lina, Jacob och August. Föräldrarna fick förhandla hárt för att fá mig till middagsbordet. Ville absolut mála till efterrätt (glömde glassen till och med!!) pá det fina pappret som man rullar ner pá whiteborad sidan och fäster med magneter. Det fár vi tydligen roa oss med i morgon.


Grillade köttbitar med avocado och bönor till middag, dusch och pälstvätt med pappa och fyra sagor med mamma inna läggdags. Vi áterknyter kontakten med en gammal bekant "Freyas föl". Den läser vi fyra gánger. Hästen är sá "iiten", och den äter smaker pá sin mamma och sen somnar den och "hover" sá gott.


Efter lite avancerade "stalling tactics" sover Freya gott under sina filtar och med takfläkten pá.


Godnatt frán ateljé Kakaduan.




Av wettergren - 7 januari 2011 09:22

Idag fyller min kusin August 9 år!!  OOOOJ vad stor du har blivit!!


Jag har ritat en fin teckning till dig. Det är en cirkus med läckra stämplar.

Pappa hjälpte mig att skriva dom där krumelurerna till bokstäver.

Hoppas du tycker om den!!! Hipp Hipp Hurrraaaaaaa


  


Som sig bör tar jag fram min i-baby phone och ringer upp födelsedagsbarnet.

Manga signaler gar fram och jag vantar spant pa att kusin August ska svara...  ring ... ring ... ring....


  


Och sa svarar han ...  - "August"

Pappa sager att jag maste prata snabbt da det ar dyrt att ringa fran "lángtbortistan" till "Värmland".

- "Hej August ... how are you going ...  Grattis pa 9 ars  dagen och puss ... thank you bye bye"

  


Hoppas att du far jattemanga presenter och tarta, kakor och favoritmat till middag. Och en massa pussar och kramar saklart!!!!


Grattiskramar och pussar från Freya och föräldrarna i Australien!!

Hälsa alla kusinerna, mamma och pappa

Vink vink,


     





Presentation

Fråga mig

3 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards