Alla inlägg under september 2009

Av wettergren - 16 september 2009 11:39

Ja må hon leva ......


Idag fyller min farmor Ewa år (en dams ålder skall inte nämnas publikt)! Hipp hipp Hurraaaaaaaaaaa.


Mamma och jag målade gratulationskort på altanen med mina superfräcka tvålkritor.

Några streck här och där och lite hjälp ifrån mamma med styrningen o vips så var kortet färdigt!



Fint va!

  

Grattis farmor!

  


Jag blev så nöjd med kortet att jag tog med det till matbordet då det vankades lunchsmaker.


Titta, här sitter man med finaste yoghurttruten o grattismyser i vårsolen.

  


Puss och Kram farmor på födelsedagen önskar Freya, pappa och mamma


Av wettergren - 9 september 2009 12:15

Så är det dags att göra lite vårfint på ranchen.

Först städar vi Magics paddock, jag leder och fördelar arbetet som mamma utför i bajsplockningsdepartementet.

Sen är skottkärran tom och guldklimpen får ta en tur till ogräshörnan... Dvs baksidan av huset där det är mera ogräs än gräs just nu säger mamma.


6 September gardening  

Jag ÄLSKAR blommor. Helst att bara smeka dem lite lätt på bladen och sen hitta en annan blomma att göra samma sak med ,fast på ett annat ställe. Man måste ju röra lite på sig också. Mamma och pappa brukar ha blommor i vaser inne som står på flera ställen så vi kan ha en liten "blomorienteringsrunda" inomhus. Love it!


Nu har det äntligen blivit vår, och det spritter av liv och blomster överallt så nu kan vi orientera utomhus hela dagarna. Fantastiskt.


6 September flowers  


Hur tjusiga är inte de här så säg! Pappa har planterat dem och säkert vattnat dem på sitt eget speciella sätt. Här sitter jag hur länge som helst och klappar och luktar. Som han tjuren - Ferdinand. Mamma kollar att jag inte sätter mig på någon humla, eller något annat läskigt för den delen.

6 September flowers sneeze  


Aaaaaaatjooooooooooooo, ibland blir det liksom lite för exalterande det här med blommor helt enkelt. Tur att jag har min blomjacka på mig, den nyser man inte om man luktar på.



När vi har rensat ogräs färdigt går vi in och äter lunch och har jättetur. Regnet börjar strila kort därefter och vi går och sover middag och känner oss otroligt nöjda med oss själva.



Fröken Grön
















Av wettergren - 7 september 2009 20:33

Guud vad pappan  längtar hem till solen och sina söta ranchbrudar.

Vilken tur att mamman är så bäst att blogga så att pappa kan titta på jättefina bilder och läsa lustiga historier om de spännande dagarna downunder.

Idag packar pappan väskor och bestämmer sig för att prova pizzan på Viking. Pappan har provat samma pizza på 3 olika pizzerior och ämnar nu att kora Sandvikens pizzahak av dom tre utvalda (näe .. han har inte mkt till liv på kvällarna den där pappan)

De lyckligt ovetande pizzeriorna om den här hedervärda tävlingen är: Verona, Monroes och Viking.


Titta så fin den blev med skinka och räksmaker ..


... men tyvärr den klart sämsta.

Grattis Pizzeria Verona till priset för bästa pizzeria i Sandviken.


På beställning passade pappan på att handla kokosprickar till mamman.

Han hittade dessa fina smaker på lösvikten.

 


Nu måste pappan packa vidare.

Som det ser ut så lär pappan få vaccum packa kläderna för att få plats med allt. En massa kärlekspresenter väntar från hela kära släkten i Sverige.

Vi ses snart  :) 

Kramar

Pappan



Av wettergren - 7 september 2009 11:40


 Hej igen,

idag är det måndag och jag har med mycket stöd och påhejjningar från mamman fört skeden in i munnen idag!! Flera gånger, både med gröt och annat., alldeles själv. Jag är otroligt nöjd med mig själv.

 



 Först laddar man med att röra i gröten, det har mamma och jag tränat på i 2 veckor nu och jag är ett ess. Det går åt minst två skedar till varje målid dock, ochh mamma tycker det är helt ok. En som hon matar mig med och en som jag rör runt och övar motoriken med.


 



 Det är otroligt viktigt att fokusera så man får rätt tugga på skeden liksom.


 


Och där satt den!!!


Mamma var lite tårögd faktiskt och jag sken som en sol. Man heter ju inte Yindi för inte.


Efter grötfrukost och fantastiska bedrifter i ätande och bordsskick tar vi oss an projekt nummer två. Mamma har bestämt att idag skall min säng flyttas in i mitt rum och jag skall flytta med den. Mamma förklarar det hela väldigt logiskt och bra så jag tror att jag fattar.


Vi värmer upp med att bygga torn, kramas och leka med klossar.


Det blir himla traumatiskt faktiskt när hon tar fram dammsugaren. Den gillar jag absolut inte. Huh vad den låter illa. Till slut sitter jag på mammas arm och hon dammsuger mitt rum. Ok.


Tillsammans får vi ut spjälsängen ur föräldrarummet och in i mitt rum. Känns lite konstigt och vi måste amma en stund i myshörnan bland nallar, kuddar och hajen innan vi bryter för lunch. Jag får squash och linssoppa med vitlök och amaranth pasta. Hur mumsigt som helst. Jag älskar när det är vitlök i. Jag får in några bra sked moves helt klart och vi fnittrar i kapp mamma och jag, äta får en helt annan mening när man kan göra det själv med sked.


Utrymmet som upptogs av min säng  är nu en utmärkt yta för att bygga med klossar har jag upptäckt. Det var en bra ide det här med att flytta min säng, nu kan jag ju vara i sovrummet och leka istället för att sova.

Good thinking! 


Sen är det dags att provsova nya läget på sängen och det är faktiskt mer att titta på i mitt rum så jag är lugn och go och mamma klappar mig på huvudet i 30 sekunder och sen somnar jag. Sover som en gris i 2 timmar och sen vaknar jag och är lite kall. Då har mamma också sovit middag så hon tar upp mig och  jag får komma ner i hennes säng under duntäcket och så ammar vi och sover en stund till. Himmelskt!


Morgonen bjöd på mulet väder och nu på eftermiddagen klarnar det lite och det blåser lätta vindar. Vi hänger på altanen och äter mellanmål. Frukt blir det. Jag har en ny favorit och det är äpplen. Mandarinomanen inom mig har ledigt ett tag. Vi sitter vid mitt bord och har det jätte trevligt. Jag ritar lite, prövar att rita på altanen men det säger mamma på skarpen att man inte får. Hmmm, tycker det är tjusigare med orange än grått. Vuxna...


Mr Mallard kommer och tömmer slamtanken som ligger under altanen. Mamma och jag äter frukt och tittar på. Vi är inte vana att ha underhållning till mellanmålet, rätt trevligt. Han hade stukat foten och haltade hemskt. Mamma gav honom av våran Arnika så han inte skulle behöva ha så ont, han blev jätteglad. Jag med, jag vet hur bra Arnika är när man har ont när man har slagit i något. Min läpp är tillbaka i normal storlek igen tack vare Arnikan jag fick i går efter min "face dive".


Vi tar en tur med vagnen också och nattar Magic på vägen in. Jag är hungrig som en varg och äter två hela pannkakor till middag. Bra med pankisar för de kan jag äta helt själv med vänsterhanden samtidigt som jag viftar på till mamma med den högra att steka på lite flera.


Vi badar och läser Little Wombat och jag känner igen Frog, Mole och vi räknar myrorna. Tänk att det blir 8 myror varje gång vi läser. Helt fantastiskt.


Mamma lägger mig i min nya Ior flanell pyjamas och jag somnar jättefint som om jag alltid sovit i egen säng i mitt rum....


Zzzzzzz


Freysan




















Av wettergren - 6 september 2009 12:17


Glad fars dag pappa.... jag hade ordnat ett kort till dig att ha i resväskan till Sverige som du får öppna idag.


Mamma och jag far till Hornsby och shoppar. Mamma behöver titta på skor säger hon. Jag tror jag fattar. Vi shoppar nya pyjamasar till mig och en massa kreativitets grejjer och gardiner till mitt rum. Jag måste säga att fars dag är en höjdare på alla sätt. Vi fikar och får menande blickar från alla pappor med familjer som är ute och brunchar. Mamma blir lite less och vill nästan morra åt dem att vi faktiskt har en pappa och att han får komma ut på farsdags brunch med oss nästa söndag.


Vi träffar Goran och hans mamma Sarah, från playgroup, hans pappa och storebror, som också är ute på shopping/farsdags firande. Vi blev jätteglada och mamma och Sarah kunde prata ordentligt om hur det var i onsdags. Mamma bytte telefonnummer med Sarah och föreslog att de skulle komma nästa vecka och leka. Jaaaaa vad skoj.


Jag somnar i bilstolen på vägen hem, tröttsamt med shopping även om det är skoj med nya gardiner.


 

 Fina va!!

Rosa med blommor och fjärilar.


När vi kommer hem blir det stora rit och målnings stunden på altanen.

Mamma hittade tvålkritor i speciella hållare som är anpassade för barn i min ålder som inte har utvecklat pincettgreppet riktigt än. Wow, I love em. Får ett riktigt bra tag och bemästrar att rita prickar riktigt snabbt. Man behöver inte bada för att de här skall funka.




Kritorna sitter i små djurfigurer som är en gris, en hund och en elefant. Appropå blommor så älskar jag att ha den här t-shirten på mig.Tack kusin Leonie för den, jag vill ha blomman i ansiktet hela tiden.


Efter kritstunden tar mamma fram en burk med finger färg och jag får en konstnärs rock, ohhh, himla special or what.



 


 Själva fingermålandet var inte alls lika kul som att sätta på och ta av locket till burken så vi gjorde det. Sen tog jag min bultbräda och körde fram och tillbaks på altanen. Gick fin fint, mamma applåderade, solen sken och vips så stannade brädan och jag fortstte framåt på ansiktet. Jag blev rädd, och lessen och det rann blod från min överläpp. Skinnflådd läpp med lagom tandavtryck på insidan. Kallt vatten, Arnika, kramar och mammas bröst och sen lite mera Arnika. Inom kort kvittrar jag och ritar lite mera prickar innan vi går in och kokar pasta och värmer blomkålssoppa. Mums för min mage och min lilla läpp som är dubbelt så stor. Tur att jag håller på att lära mig gå och inte vischla.


 Konstnärs Freysan































Av wettergren - 5 september 2009 05:30

Jag har fantastisk tur som har goda vänner i Baulkham Hills.

Familjen Benny, Anette, Jakob och deras marsvin. De har vart extra fantastiskt, underbara under tiden pappa är i Sverige. Då mamma jobbar på lördagförmiddagarna och jag vanligtvis är med pappa så har de ställt upp som stand in "lördags pappa" till mig. Benny är min storfavorit, Jakob är min lillfavorit (han är bra på det där med att ge mig mat!) och Anette hon är bara helt fantastisk på att se till att allt flyter och att köra mig i min vagn i parken.


Idag är andra lördagen som jag kommer till Juliana Crescent vid 7.30 på morgonen med frukostgröten som take away i en burk i min skötväska. Jag gillar i och för sig att komma upp och ut på morgonen men 6.30 är lite tidigt. Nåja, man är väl en flexibel tjej.


Det är jätteskoj hos Benny familjen. VI tittar på blommor och jag får rensa rabatterna och krypa upp och ner för deras gräs slänt som de har bakom huset. Vi äter mellanmål och lunch och tar promenad till parken. Jag får span på fina rugby spelare och blir riktigt upprörd när de börjar rulla mig hemåt för middags sov. Rugby är ju himla kul ju!!

  


Så här kan det bli när man har haft det fantatiskt skoj med farbror Benny, så stillsamt och myzigt i hans starka armar och trygga famn att jag zomnar in och sover middag fridfullt tills mamma kommer från jobbet och hämtar mig.

Tur jag har som har så fina och hjälpsamma kompisar.


Kram

Freya


Till Anette, Benny och Jakob :Tusen, tusen tack för er hjälp under den här tiden. Chokladkaka är inte tillräckligt för att uttrycka Freyas tacksmhet men det är en uppskattnings gest från Freya och hennes föräldrar.

A&H


Av wettergren - 4 september 2009 12:43


 Och så föll det sig så att Lyndi och mamma behövde ses lite. Ingen blir gladare än jag över att få träffa Kaizen. Han och Lyndi har haft lite ont i magen sedan hans simskola härom dagen så mamma gör tarm reflex justering på dem bägge och lagar närande soppa  och äppekaka ute i solen på altanen.


Kaizen och jag håller lite konferens först så jag får en uppdatering på hans förhavanden sedan i måndags. Viktigt att hålla koll på varandras tillvaro.

Kaizen tycker att mitt nya bord är jättefint. Hihihi. Tycker jag med. 


Kopplar av med vatten och majskex.



Jag vet hur effektiv mammas tarmreflex justering är och hur stark man blir av blomkåls soppa så jag testar Kaizen. Han är stark som en björn och kör mig i musvagnen fram och tillbaks en bra stund. Vilken kille, suck! Lyckans mej som har en sån fin vän i världen.


 


 Och här kommer Bodie från Lake Mcquarie. Hans mamma Annie är i Sydney med honom för några blodprover eller liknande. Bodie har vart jättesjuk och är ack och lov på bättringsvägen. Jag är jättetrissad, älskar vovvar! Bodie var inte lika stark som Kaizen. Han kunde inte köra mig hur mycket jag än bad honom. Oh well, han fick en justering men tackade nej till blomkålssoppan.

Han mumsade i sig mina och Kaizens majskex som låg på altan golvet dock.


Vilken tur att alla hamnade hos oss idag som inte mådde något vidare och fick hälsosoppa och kärlek.


 Jag erbjuder handpåläggning men Bodie är inte helt imponerad. Oh well, en annan gång kanske.


Freya

- Dogwhisperer




















Av wettergren - 3 september 2009 04:45

Godmorgon!

Tänk att min mamma tror att hon kan gömma saker för mig. Man skulle kunna tro att hon var konstant trött och tankspridd. Hon provade att ställa mina homeopat tabletter i sin burk här på hallbordet. Som om jag inte visste att de stog där. Hm. De rasslar så fint i sin lilla burk när jag skakar på den och sen kör den i min gåvagn.



1 September  - reaching III   1 September  - reaching II   1 September  - reaching  

Se här, kollar läget. Jorå, där står de. Artikulerar tydligt att jag vill he dem... NU.

Till slut måste jag peka. Hur seg får man vara mamma igentligen. Lift your game.


Trötta mamman:

Freya har utvecklat en fantastiskt tydlig kommunikationsmetodik. Peka, artikulera och eller skaka på huvudet. Det går inte att missta alls vad hon vill och säger. På gott och ont helt klart. Man får helt klart höja sig själv och försöka ligga några steg före. Ibland går det strålande och ibland går det inte alls. Perfekt balans alltså.


Freya och Annica












Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards